Participació de luxe al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

La Copa Catalana de Trial 2018 comença el dia 4 de març amb la seva prova estrella, el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona categoria UCI-C1. L’espectacle del Trial reunirà grans esportistes del panorama internacional que desafiaran la gravetat a les zones de la Plaça de les Cascades de Montjuïc, Barcelona.

Un any més, la participació en l’apartat masculí serà de luxe. Els participants més llorejats sumen deu títols mundials, entre ells l’actual Campió del Món, l’aragonès Abel Mustieles, que després d’haver guanyat sis títols mundials a la categoria de 20” ha decidit fer el canvi cap a la categoria de 26”. A Barcelona veurem el seu debut. El francès Vincent Hermance també serà a Barcelona, el triple Campió del Món de 26” (2007, 2013 i 2015) serà la primera vegada que participa a la cita barcelonina. L’actual Campió del Món junior Alejandro Montalvo també hi serà, així com també el qui ho fou el 2016, el català Eloi Palau.

Altres noms del panorama internacional com els del suís Lucien Leiser, el danès Jonas Kristiansen o el txec Vasek Kolar també seran a la línia de sortida.

En l’apartat femení ja han confirmat la basca Irene Caminos, medalla de plata en els passats Campionats del Món, la catalana Alba Hidalgo, la francesa Maïlys Jouy així com la jove madrilenya Vera Barón guanyadora dels World Youth Games de l’any passat.

Cal destacar també una nodrida participació catalana encapçalada per Jordi Araque, Sergi Llongueras, Domènec Lladó o Joan Torres entre molts d'altres.

La prova començarà puntualment a les 8:00 per a les categories R1, R2, R3 i màster, i a les 10.30 tindrà lloc la competició d'elit femení i la classificatòria d'elit masculí. Un total de cinc zones a dues passades configuraran el traçat de la prova. El plat fort de la jornada el tindrem a partir de les 12:45, amb l’espectacular final que decidirà el guanyador de la prova.

El navarrès Benito Ros i la catalana Alba Hidalgo varen ser els guanyadors de la passada edició en les categories absolutes masculina i femenina respectivament.